Over het Zomerprogramma070

Dicht bij huis leuke dingen doen deze zomer? Dat kan bij het Zomerprogramma in Den Haag!

Zes weken lang (9 juli t/m 21 augustus 2022) zijn er activiteiten in de wijk. Het Zomerprogramma is voor iedereen van 4 tot en met 16 jaar.

In iedere wijk is wat te doen op het gebied van sport, cultuur en bijscholing. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar de kans te geven aan activiteiten deel te kunnen nemen. En te zorgen dat ze plezier hebben bij activiteiten die hun wereld vergroten en waarbij ze (nieuwe) leeftijdsgenoten ontmoeten.

Er zijn vakantiestraten, workshops, cursussen streetsports en veel meer. Het Zomerprogramma bevat activiteiten die worden georganiseerd door onder andere welzijns- en jongerenorganisaties, scholen, cultuurinstellingen en sportverenigingen en wordt samengebracht op deze website door Gemeente Den Haag.

Toolkit
Wilt u als organisatie bekendheid geven aan het Zomerprogramma070? Hier vindt u een toolkit met een poster, flyer, foto’s en logo’s .

Stadsdelen
In alle buurten en wijken in de stad is deze zomer veel te beleven. Van kinder-vakantiestraten tot Streetsport. Samen met de welzijnsorganisaties, de club- en buurthuizen en de bewoners is er een mooi aanbod van activiteiten tijdens de zomer. Welke wijk in Escamp heeft de beste voetballers? Ga dat zien tijdens een spannende wijkcompetitie tussen Leyenburg, Rustenburg-Oostbroek, Morgenstond en Moerwijk. Of weten wat er op het strand en in de zee allemaal leeft? Muzee Scheveningen https://www.muzeescheveningen.nl/ organiseert leuke excursies voor kinderen op het strand. Of liever hutten bouwen in Ypenburg-Leidschenveen? Meld je dan bij de YMCA https://ypenburg.ymca.nl/bouwdorp-ypenburg/over-het-bouwdorp/ en bouw de mooiste hut van de wijk. Meer weten wat er bij u in de buurt te doen is? Kijk op denhaag.nl/stadsdelen. 

Onderwijs

Een aantal basis- en middelbare scholen biedt een educatief en gezellig zomerprogramma aan. Vraag ernaar bij uw school. Ook buurthuizen De Mussen https://www.demussen.nl/ en het Mandelaplein https://www.mandelaplein.nl/ en Stichting Jeugdwerk https://jeugdwerk.nl/ bieden zomerschool aan. Aanmeldingen hiervoor lopen via de basisscholen uit de wijk.

En kijk ook eens bij deze organisaties die zich deze zomer extra inzetten voor Haagse kinderen en jongeren: