Over het Zomerprogramma070

Jonge Hagenaars verdienen meer dan ooit een zomer vol plezier en ontmoetingen met leeftijdsgenoten. Corona heeft veel impact (gehad) op het sociale en mentale leven van kinderen en jongeren. Daarom wordt in de zomervakantie (16 juli – 29 augustus) voor de kleintjes, de pubers en de jongvolwassenen het Zomerprogramma070 – The City is Ours! georganiseerd.

In iedere wijk is wat te doen op het gebied van sport, cultuur en bijscholing. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren van 4 tot 27 jaar de kans te geven aan activiteiten deel te kunnen nemen. En te zorgen dat ze plezier hebben bij activiteiten die hun wereld vergroten en waarbij ze (nieuwe) leeftijdsgenoten ontmoeten.

Voor iedereen van 4 tot 27 is er van alles te doen. Van suppen in de grachten tot kamperen in je buurt. En van het Olympic Festival met sportieve activiteiten in alle stadsdelen tot hutten bouwen in Leidschenveen-Ypenburg.

Er zijn kinderbuurt-vakantiestraten, workshops koken, dans, skaten en nog veel meer. Check ons programma en volg ons op social media @zomerprogramma070

Zomerprogramma070 wordt georganiseerd door de gemeente samen met welzijns- en jongerenorganisaties, scholen, cultuurinstellingen en sportverenigingen. En is bedacht met jongeren.

Alle activiteiten worden binnen de dan geldende coronamaatregelen georganiseerd. De organiserende partijen houden hier bij alles rekening mee. We vragen ook aan alle deelnemers en het publiek om zich aan die regels te houden. Kijk voor de maatregelen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport 

We wensen iedereen een zonnige, gezonde en plezierige zomer! 

Wilt u als organisatie bekendheid geven aan het zomerprogramma070? Hier vindt u een toolkit met een poster, flyer, foto’s en logo’s van het Zomerprogramma070. Samen maken we er een mooie zomer van voor de Haagse jeugd.

Den Haag Inside Out – voor 16 tot 27-jarigen

Voor alle 16+ ers zijn er op drie plekken in de stad ook gratis activiteiten. Zo komt er eind augustus een 4-daagse stadscamping. Hier kunnen elke dag een nieuwe lichting jongeren (gemiddeld 75 personen) in een ludieke en ongedwongen sfeer verblijven. Er is een programma met thema’s als natuur, gezonde voeding, beweging en muziek.

Met Binck Urban Playground ontpopt de Binckhorst zich tot een plek waar jongeren zich 6 weken lang omver kunnen laten blazen door een breed scala aan gratis activiteiten. Er zijn sportieve activiteiten in de middag en een cultureel aanbod in de avond. Met film, dans en muziek.

In het Zuiderpark komt er bij het Zuiderparktheater een 5-daags event met actie en feest. Donderdag 22 juli is de kick off; in het weekend van 30, 31 juli en 1 augustus zijn er workshops en clinics. En 26 augustus wordt afgesloten met een grand finale. Met dans, hiphop, streetdance, graffiti, voetbal, basketbal en skateboarden.

Kijk ook op: www.denhaaginsideout.nl

Sportstrand- en sportstad

De Olympische Spelen van dichtbij maken? Kom dan van 23 juli tot  8 augustus naar hét sportstrand van Den Haag. Tijdens het TeamNL Olympic Festival draait het om sport doen, sport kijken en sport beleven. Dagelijks van 9.00 tot 21.00 uur. Kom kijken en schrijf je in voor de activiteiten.

Waar? Strandweg 4, Scheveningen

Op 10 locaties door heel Den Haag kun je gratis meedoen aan sportieve activiteiten. Clinics, toernooien, proeflessen en nog veel meer. Misschien komt er bij jou in de buurt zelfs een TeamNL atleet langs, net terug uit Tokyo, om jou aan te moedigen op de verschillende sportactiviteiten.

Kijk op teamnl.org/festival en via social media @OF_DenHaag #TOF2021 voor het hele programma en de meest recente informatie 

Cultuur

Kinderen, Cultuur en Kansen (KCK), van Stichting Leergeld, Art-S-Cool, Beweigi, Muziekcentrum 1001 Nachten en Haags Theaterhuis biedt een programma met beeldende kunst, dans, muziek en theater.

In Music Summer School leren kinderen instrumenten en muziek herkennen en spelen. Ook zijn er zanglessen. Er is Afro Dance Camp, de KunstKaravaan trekt door Escamp en de Schilderswijk. Kinderen maken kunst en vinden hun vrijheid en creativiteit. Ook is er theatertraining.

Inschrijven

Via doenwiejebent.fun kunnen kinderen en jongeren van Stichting Leergeld leergelddenhaag.nl zich inschrijven voor deze activiteiten. 

Natuur- en Milieu educatie

Wil je weten wat er allemaal in de natuur te vinden is? Of misschien durf je wel een sprinkhaan te eten. De techneut gaat met energie aan de slag. Kijk voor deze en alle andere natuur- en milieu activiteiten op https://www.milieueducatiedenhaag.nl/site/Zomerprogramma070 en meld je aan. Let op: vol is vol!

Natuur- en milieueducatie (NME) heeft 10 stadsboerderijen, 18 educatieve tuinen en 5 centra waar kinderen en jongeren kunnen leren en spelen. Er komen thema’s voorbij van schooltuinieren en ‘jonge dieren’ tot afval of energietransitie. NME organiseert 10 activiteiten namens de Vakantiepas met de titel: Naar Buiten!

Slootjes-safari, groene speurtocht, kunst maken, windmolens bouwen, duurzaam koken, vleermuizen speurtocht, vogel excursie, koken met insecten een greep uit de vele workshops.

Stadsdelen

In alle buurten en wijken in de stad is deze zomer veel te beleven. Van kinder-vakantiestraten LINK tot Streetsport https://www.swsdh.nl/streetsport-activiteiten/. En van een buurtcamping tot een wijkfeest in Laak. Samen met de welzijnsorganisaties, de club- en buurthuizen en de bewoners is er een mooi aanbod van activiteiten tijdens de zomer. Welke wijk in Escamp heeft de beste voetballers? Ga dat zien tijdens een spannende wijkcompetitie tussen Leyenburg, Rustenburg-Oostbroek, Morgenstond en Moerwijk. Of weten wat er op het strand en in de zee allemaal leeft? Muzee Scheveningen https://www.muzeescheveningen.nl/ organiseert leuke excursies voor kinderen op het strand. Of liever hutten bouwen in Ypenburg-Leidschenveen? Meld je dan bij de YMCA https://ypenburg.ymca.nl/bouwdorp-ypenburg/over-het-bouwdorp/ en bouw de mooiste hut van de wijk. Meer weten wat er bij u in de buurt te doen is? Kijk op denhaag.nl/stadsdelen. 

Onderwijs

Een aantal basis- en middelbare scholen biedt een educatief en gezellig zomerprogramma aan. Vraag ernaar bij uw school. Ook buurthuizen De Mussen https://www.demussen.nl/ en het Mandelaplein https://www.mandelaplein.nl/ en Stichting Jeugdwerk https://jeugdwerk.nl/ bieden zomerschool aan. Aanmeldingen hiervoor lopen via de basisscholen uit de wijk.

En kijk ook eens bij deze organisaties die zich deze zomer extra inzetten voor Haagse kinderen en jongeren: